2010. december 13., hétfő




Rénszarvas, karácsonyfa, Barbi (karácsonyaholic:))...ez a három dolog, ami eszembe jut az idei szezon "norvégminta" őrületéről. Előttem van az a kép, amikor Barbi november közepén meghatódva áll lakása közepén és csodálja a karácsonyi égőkkel behálózott nappalit, valamint a hatalmas masnikkal telepakolt karácsonyfát. És igen, van aki ennyire szereti a karácsonyt, ami szerintem annyira jó dolog, kár hogy engem valahogy sosem leng át ez a Christmas feeling.Bár igazság szerint csak a karácsonyt megfertőző rohanást és vásárlási lázt vagyok képtelen elviselni,ami megbolondítja az embereket. Szóval Barbit látva arra jutottam, hogy megpróbálom magam egy kicsit "elkarácsonyiasítani".Persze nem a szó szoros értelmében, ezért kicsit máshogy fogtam fel a dolgot. Így jött létre ez a "stilizált" karácsonyi összeállítás, amire ha ránézek máris Aspenben és a D&G téli kifutóján "érzem magam". Továbbá rá kellett hogy jöjjek, hogy ez a norvégminta nem is olyan hülyeség, hiszen sokféleképpen lehet hordani, sőt még egy magassarkúval kombinálva szerintem nagyon érdekes összhatást is el lehet érni.

Reindeer, Christmas-tree and Barbi("Christmasaholic")...these three word come to my mind, when I think about the new Norwegian style madness. I just can't forget when Barbi was standing in her flat (at the middle of NOVEMBER), wondering her beautiful living-room full of Christmas-tree ornaments. It was touching. And yes luckily there ARE people, who adore Christmas...except me unfortunately. Well honestly the thing, what I don't like in Christmas is the Christmas-rush, when everybody go mad...horrible. So, I saw Barbi and I decided to create a Christmas look(for her). That's why I made this stylized Xmas look and with the help of this I feel myself in Aspen, or at the runway of D&G(2010/2011 Fall/Winter). Furthermore, I fall in love in this style, because you are able to combine it with everything...e.g. with stiletto(great look)...
.

2010. december 12., vasárnap

2010. december 11., szombat







Múlt szerdán hivatalosak voltunk egy exkluzív Daalarna divatbemutatóra az InterContinentálba.Érdekes volt...Sajnos ha magyar divattervezőkről van szó (tisztelet a kivételnek, hála az égnek mára már egyre több van), mindig mosolyogva indulok neki ezeknek az eseményeknek, nem sok jót várva. Amikor megérkeztünk, kritikusan végignéztem a magyar "celebeket", akik megjelentek eme csodás eseményen és igen, azt kaptam amire számítottam. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a legtöbb média szereplő, MIÉRT nem tud normálisan felöltözni. Értem én, ha valaki nem tudja, hogy mit mivel hordjon, de akkor könyörgöm kérjen segítséget. Nem tartom normálisnak, hogy Magyarországon még a tévé műsorokban SEM látunk olyan "elájulok" összeállításokat, ami igazán elszomorító, hiszen így hogyan is várhatnánk el, hogy kis országunkba ne csak a turisták öltözzenek jól.
"Istenem gyönyörű"..."Ó te jó ég láttad ezt a csodát"...hangzottak el az ehhez hasonló mondatok a hátam mögül az egész show alatt...Igazán örülök, hogy a legtöbb nőnek elég ennyi esztétikai élmény, de sajnos én nem tartozok közéjük. Nem elég kifejező az, hogy egy téma köré épült a kollekció, hiszen szinte csak ugyan olyan ruhákat láttam kisebb-nagyobb változtatásokkal, vagy más színekben:)...Én, személy szerint nem tudom elviselni a fényes anyagokból készült fűzős "csodákat", amiket minden nagyobb társadalmi eseményen láthatunk. Kérdezem én...miért csak eddig terjed a tudás ezen a téren????Miért nem lehet valami mást csinálni, valami újat, ami akár követi az irányzatokat??? Ákos azt kérdezte tőlem: "ide még nem jutott el az a fogalom, hogy cipzár" és milyen igaza van...egyszerűen nem hiszem el, hogy lehet évről-évre ugyan azt megtervezni...fűző+tüll.
Egyedül az esküvői fürdőruhát tartottam jó ötletnek, de azt sem ebben a formában (2. kép).

2010. december 3., péntek







Igen, ez történik, ha megtalálom rég elfeledett bőrdzsekimet. Reggel, miközben kutakodtam a szekrényemben, rábukkantam eme csodás darabra. Sosem fogom elfelejteni, hogyan is lettem álom dzsekim boldog tulajdonosa...Amikor anya Rómába utazott, kezébe nyomtam egy képet a Vogue-ból, azzal a felkiáltással, hogy "Na ilyet akarok!"- persze nem követelő hangnemben:):) - valamint hozzáfűztem, hogy "bármilyen lehet csak NE Zara" (annak ellenére, hogy annál jobbat sehol sem láttam). Teltek, múltak a napok, amikor egyszer-csak csörög a telefonom és egy ideges hang azt mondja, hogy "végig jártam egész Rómát és nem találtam sehol , tehát eldöntöd, hogy vagy kapsz a Zarából bőrdzsekit, vagy sehonnan"...hát mit ne mondjak hatalmas felelősség zúdúlt rám, hiszen tudtam, nem kicsi a tét:):)...mondtam; NAJÓ legyen az...Őszintén szólva nagyon nem bántam meg, hiszen talán az egyik legjobb beruházás volt életemben és azóta sem találtam sehol ilyen jót mint ez (persze a nagy divatházak bőrdzsekijein kívül).
Gondoltam, ha már lúd legyen kövér és legyen egy kis Balmain beütése az aznapi "outfit-nek". Tudom, tudom, lehet sok lesz a "Balmain"-ből, de mit csináljak, ha egyszerűen lenyűgöz (nem akarom megint ecsetelni erős vonzalmamat a nagy vállak iránt, amiért mindig megkapom, hogy "már megint mennyit gyúrtál Flóóóóra?":)).
Ígyhát, előkaptam szintén régen hordott Armani nadrágomat és a Dolce&Gabbana "szerencse paprikámat", a tökéletes összhang kedvéért, amivel egy kicsit rockos, Christophe Decarnin-os, összhatás lett az eredmény.



Yuppiii, I found my forgotten leather jacket. While I was looking for something to wear, I saw this beautiful "creation", so I knew, that it has to be the right choice for that day.
Well, I just can't forget, how I become the happy owner of this lovely jacket...When my Mother travelled to Rome, I cut a photo from Vogue, I gave her and after that I said "This is what I exactly WANT",- she understood everything, because it was amazing! That leather jacket (at the picture) was similar to a jacket which I saw in the Zara store, but I made it clear, that she can buy everything in the capital of Italy, except that. Days were gone, when my phone started to ring and a nervous voice told me; "I went through Rome and I didn't find anything, except that Zara leather jacket, so you have to decide, whether you want it or not"...oh well it wasn't easy to decide...really:):)...but finally I said, ok it will do...(I'm joking, I don't behave like this...NEVER:):)) After all, it was a great decision, because it was my best buy ever and I'm so, so proud, that I can wear this beautiful Zara creation...hmmm I'm not ironic...haha
Ok, as well be hung for a sheep as a lumb, make a rocky, Balmain style. I know, I speak a lot about Balmain, but I just adore it! So I put on my Armani trousers and Dolce & Gabbana pepper to make a Christophe Decarnin like outfit...I really like it!