2011. április 24., vasárnap








Holly Gosh - csak ennyit hallottam a hátam mögül, hajnali 4-kor egy jól sikerült buli után,hát megfordulok, hogy megnézzem ki is ez az úriember, de még a művelet sem sikerült, mire már mondja,"You look like a rapper...your fur and necklace...lookin' good..:)Na mondom, hívtak már ennek-annak de, hogy egy rappernek???
Gondoltam, akkor most is felveszem ezt a "rapper" style-t, de csak a nyaklánc erejéig, aminek szerintem mellesleg egyáltalán semmi köze egy jó fux-hoz, de az esetből tanulva lehet be is szerzek valami sokkal csillogóbbat....

A guy from Chicago "hyped" my look last week, after a wired night at 4 am. He said "Holly Gosh, you look like a rapper...your fur and necklace...lookin' good:)! Wow nobody has told me before, that I can be a rapper, but maybe I think of it!!
Well, I fall in love with this attribute, so I decided to wear my "fux" (I think there isn't a rapper in the world, who wear this necklace but nevermind....), but I think I should by something more glittering...

2011. április 13., szerda










Mindig elfog a sárga irigység, amikor rádöbbenek, hogy anyukámnak mennyi fehér nadrágja van, azonban itt nem is a mennyiségen, sokkal inkább a minőségen van a hangsúly, hiszen majdnem mindegyikről elmondhatom, hogy A tökéletes fehér nadrág. Jó, persze nyilván nem kezdek el itt panaszkodni, hogy nekem egy darab normális fehér nadrágom sincs, de mégis úgy érzem, hogy még nem találtam meg az igazit. Igazából lényegtelen is, érzem, hogy el fog jönni a várva-várt pillanat.:)Addig is beszereztem egy fehér cicanadrágot, amit púder színű inggel és a régen elfeledett Guess blézeremmel "társítottam", de mint mindig, most is muszáj volt egy kicsit "belekontárkodnom" a képbe ezzel a Chanel cipővel és a kis csipke zoknival.

Ohh, I always ask my mum, to give me her white trousers, caus they are totally perfect...fortunately I always forget that our size are not the same:(So that's why I'm the poor little girl without white pants, from the neighborhood...just kidding:) I'm sure that sooner or later I find my baby...Up to that time, I bought these leggings, and I wear them with my pastel blouse and what's more, I found my Guess blazer which was perfect pairing. As usual, I break my look with my black and white Chanel shoe and lacy socks.

2011. április 11., hétfő

Sose fussunk el, ha meglátunk egy extrább darabot a boltok polcain, annál inkább játszunk el a gondolattal, hogy mutatna rajtunk, mivel tudnánk hordani. Amikor megvettem ezt a "fantasztikus" cipőt, hát nem gondoltam volna, hogy valaha a lábamon lesz, mára pedig az egyik kedvenc darabommá vált. Tény és való, hogy nem egy mindennapi topán, de ha egyszerű darabokkal, színekkel kombináljuk a hétköznapokban is megállja a helyét.

Please, just don't be shy, when something crazy stuff "catch your eye". My advice is to toy with an idea, how can you wear, combine with your clothes. Just look at my brutal heels! When I bought them, I was sure that I would have never wear these beauties, but nowadays these are my fav ones.
If you mix it with simple colours and clothes, it can come through on weekdays too.


2011. április 2., szombat








Azok, akik mindenképpen teoretikus hátteret szeretnének kreálni a divat, mint mechanizmus meghatározására (a hülyék...), általában úgy érvelnek, hogy a képző és az alkalmazott művészetek (is fashion art?) közül ez reflektál a leggyorsabban és leglátványosabban a társadalmi, gazdasági, politikai stb. stb. változásokra, leképezi a legaktuálisabb folyamatokat. Ez meglehetősen erőltetett képletnek tűnik, viszont ha jobban végiggondoljuk a kérédst, vagy inkább egyszerűen csak nyitott szemmel járunk az utcán, nyilvánvalóvá válik, hogy az öltözködés mint médium valóban az egyik legmeghatározóbb társadalmi jelenség. Egyrészt felbecsülhetetlen értékű információt közvetít az egyes személyektől kezdve a nagyobb közösségekig a társadalom minden szintjéről, másrészt mint könnyen olvasható jelrendszer nagyszerű manipulációs eszköz.

A manipulációval pedig elérkeztünk a divat és a politika kapcsolatának kérdéséhez, ami fentebb illusztrált esetünkben csak annyi, hogy mennyire növeli egy választási kampány eredményességét, ha a bögrék, karkötők, plakátok, sapkák, vécéülőkék felületén kívül pólókra is rányomatjuk, hogy szerintünk ki is az aktuális faszagyerek. Obama pedig abszolút az, hiába kopott meg mára a mágikus aurája, igazi 21. századi sikercsávó, akiből okos kommunikációval olyan popkult ikont csináltak, hogy még most is lazán felépíthetünk köré egy ütős outfitet, izzadtságszag nélkül.

Az Obama T-shirt, farmer kettős túl aktivistás lenne, ezért kontrasztként egy merőben más stílusú blézert, klasszikus Fendi táskát és sportos napszemüveget passzintottam hozzá az afféle urban mixként. A WOW faktort pedig ez az...nos... arany színű izé garantálja, amivel (ígérem) még sokat találkozhattok...xoxo